luni, 6 iulie 2015

ACUM E MOMENTUL SA ACHIZITIONATI UN APARTAMENT SAU LOCAL IN SPANIA

        În ultimul an , biroul nostru de avocatură a primit numerose cereri de la persoane fizice si juridice din Romania interesati in achizitionarea de imobile in Spania. Acestia au aflat ca ACUM  e momentul optim pentru achizitionarea unui apartament sau local in Spania , dat fiind ca preturile acestora sunt foarte scăzute,  putăndu-se  cumpara apartamente in marile orase Alicante, Valencia , Barcelona  la preturi intre 20.000  si 50.000 de euros. 

        Tendinta pietei e in urcare si in urmatorii ani beneficiile pot fi importante. 

  Datorită stocului de imobile neeficiente cu care au ramas băncile ca urmare a neplatilor creditelor ipotecare ,  slaba putere de cumpărare a cetatenilor spanioli sau inexistenta cererii acestor produse  au facut ca piata imobiliară spaniola sa devina foarte atractivă pentru investitorii straini. 

           În Spania există acum un stoc de un milion de imobile în vânzare . Această presiune  pune accent asupra pietei  si obligă la o vânzare  la preturi minime. Scăderea prețurilor a fost extrem de  puternică  în ultimii doi ani si a ajuns practic sa atingă cele mai joase  preturi de pe piată .  Putem afirma ca  prețul pe care îl aveau acestea  în 2007 (epoca de boom imobiliar) , a scăzut în prezent la mai mult de 50% . Prin urmare , cei interesati  ar trebui să cumpere un apartament exact in aceasta perioada.

    Stocul de imobile  existent  în prezent in Peninsula Iberica e excesiv si se estimează ca  gospodările  vor fi în măsură să absoarbă aceste locuințe si localuri  doar in câtiva ani . Pentru a evita sa ramana cu imobilele nevandute si in ideea acelararii recuperarii pietei , Bancile si particularii au emis oferte diversificate la   apartamente  la preturi mai mult decat razonabile.  Agentii imobiliari si brokerii au coincis ca dacă se oferă reduceri intre  30 %  si 50 % ,  se ruleaza banii și se obtin nu doar  bani lichizi, ci si reducerea stocului .

    Dat fiind conditiile prielnice si ofertele irezistibile  pe care le oferă piata spaniola in acest moment e profitabil sa se treaca la investitii cat mai repede.  

    Însa pentru cumpararea unui imobil intr-o tară straină, in care conditiile de vanzare-cumparare sunt diferite de cele din Romania, va recomandam să consultati un specialist. Pentru a trece la achizitionarea unui bun imobil  o dată decisa tranzactia  și înainte de livrarea oricarei sume de bani  e important să se realizeze verificarile necesare cu privire la titularul imobilului, conditiile de vânzare sau plata unui avans, identificarea impozitelor aferente transmiterii proprietatii, verificarea si evitarea posibilelor embargouri sau posibili chiriasi,  obtinerea adeverintelor necesare tranzactiei , si chiar conditiile de plata a pretului . 

    Dacă există nelamuriri  sau suspiciuni , sfatul nostru ar fi să nu se cumpere  in astfel de conditii. Consultand un  avocat specialist puteti evita nenumarate probleme, fiind extrem de util atunci cand doriti sa duceti la bun final o tranzactie imobiliara.

www.andreearussu.ro